Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem.
[vc_empty_space height="10px"]
Lluitar perquè s’acompleixi la Carta dels Drets dels Infants d’UNICEF. Donar una educació de qualitat, l’accés a una sanitat amb garanties i aconseguir la millora de les condicions de vida de tots els infants perquè puguin créixer en un entorn saludable.
Educació
Proporcionar les eines necessàries i imprescindibles per aconseguir fer realitat l’article 28 de la declaració dels Drets dels Infants de UNICEF, segons el qual tots els nens i nenes tenen dret a una educació de qualitat. A més, apostem per una educació completa que va des dels coneixements bàsics que s’imparteixen a l’escola, a la formació professional, a les aules d’informàtica o als cursos d’alfabetització per adults, especialment dirigit a dones.
Alimentació
L’alimentació diària dels infants de Guinea Bissau és complicada per a les famílies amb pocs recursos econòmics (que suposen el 80%), de manera que la majoria dels nens i nenes s’han de conformar amb un àpat al dia, que no sempre tenen, i que es basa en arròs i llegums. Això, a més d’afectar greument la seva salut, també afecta el desenvolupament i el rendiment d’aquests nens a l’escola. Per això, treballem per oferir-los, dins dels menjadors socials infantils amb els què col·laborem, com a mínim un altre àpat equilibrat i nutritiu per millorar la seva alimentació.
Sanitat
Afavorir l’accés a la sanitat bàsica a aquells sectors de la població amb menys oportunitats com són les dones i els infants, així com desenvolupar programes de formació, capacitació i sensibilització per a la prevenció de malalties infeccioses i endèmiques, planificació familiar, salubritat a les llars, etc.
Dona i igualtat
Som conscients de la paradoxa que suposa ser el pilar de l’economia i l’organització familiar (que no el centre), al mateix temps que viuen una situació de marginalitat on els seus drets com a ciutadanes es veuen, moltes vegades, menystinguts. Treballem per aconseguir un futur més igualitari per a elles des de molts camps: a través de la formació i la capacitación de dones, a través de l’educació a les escoles, oferint una sanitat especializada, així com lluitant contra la Mutilació Genital Femenina que, a Guinea Bissau, afecta a més del 50% de les nenes i dones, malgrat estar prohibida. Però sempre, escoltant les seres necessitats i fent-les participar en els nostres projectes.
Desenvolupament
Treballem per aconseguir que les comunitats més desafavorides de Guinea Bissau tinguin una oportunitat per sortir de la situació de pobresa extrema en què es troben. I ho fem a través de projectes que permetin capacitar els col·lectius més febles: les dones i els infants. Així com creant projectes que permetin un desenvolupament sostenible de tota la comunitat.
Sostenibilitat
Sostenibilitat significa capacitat per explotar els teus recursos naturals, de forma controlada i que això permeti la regeneració d’aquests. Creiem que els beneficis d’aquesta explotació han de recaure sobre els propis habitants del país. Hem començat a donar exemple en els nostres projectes, utilitzant energies alternatives, com ara la solar, fent un ús racional del recuros naturals o fomentat actituds sostenibles com l’agricultura ecològica.
Esports i temps d'oci
AMIC fa especial atenció a l’esport i al temps de lleure a través dels quals els infants guineans aprenen valors com la companyonia, la solidaritat, la igualtat entre persones, el treball en equip, etc. A més de ser una eina per dibuixar un somriure al rostre d’alguns menuts que pateixen una infància molt dura, gaudir de l’esport i el seu temps d’oci, també millora la seva capacitat per fugir de l’exclusió social.
Educació pel Desenvolupament
La nostra tasca comença aquí, en el nostre país. Cal donar a conèixer una realitat que aquí ens sembla molt llunyana. No tan sols quan es produeixen catàstrofes o conflictes puntuals, sinó també com subsisteixen milers de famílies que viuen amb menys d’un euro al dia, sense cap mena de servei dels que nosaltres considerem bàsics. A través d’exposicions, xerrades, contes, jocs i altres actes volem acostar aquesta realitat que afecta sobretot als infants, per tal d’anar fent a poc a poc un món més just i solidari.