fbpx
[vc_empty_space height="-5px"]
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem. [vc_empty_space height="10px"]
[vc_empty_space height="20px"]
 

Àrees d’acció

Amic ONG / Àrees d’acció
a a

Drets de la infància

Lluitar perquè s’acompleixi la Carta dels Drets dels Infants d’UNICEF. Donar una educació de qualitat, l’accés a una sanitat amb garanties i aconseguir la millora de les condicions de vida de tots els infants perquè puguin créixer en un entorn saludable.

a a

Educació

Proporcionar les eines necessàries i imprescindibles per aconseguir fer realitat l’article 28 de la
declaració dels Drets dels Nens de UNICEF, segons el qual tots els nens i nenes tenen dret a una educació de qualitat. A més, apostem per una educació completa que va des dels coneixements bàsics que s’imparteixen a l’escola, a la formació professional, a les aules d’informàtica o als cursos d’alfabetització per adults, especialment dirigit a dones.

a a

Alimentació

L’alimentació diària dels infants de Guinea Bissau és complicada per a les famílies amb pocs recursos econòmics (que suposen el 80%), de manera que la majoria dels nens i nenes s’han de conformar amb un àpat al dia, que no sempre tenen, i que es basa en arròs i llegums. Això, a més d’afectar greument la seva salut, també afecta el desenvolupament i el rendiment d’aquests nens a l’’escola. Per això, treballem per oferir-los, dins dels menjadors socials infantils amb els què col·laborem, com a mínim un altre àpat equilibrat i nutritiu per millorar la seva alimentació.

a a

Sanitat

Afavorir l’accés a la sanitat bàsica a aquells sectors de la població amb menys oportunitats com són les dones i els infants, així com desenvolupar programes de formació, capacitació i sensibilització per a la prevenció de malalties infeccioses i endèmiques, planificació familiar, salubritat a les llars, etc.

Dona i igualtat

Som conscients de la paradoxa que suposa ser el pilar de l’economia i l’organització familiar (que no el centre), al mateix temps que viuen una situació de marginalitat on els seus drets com a ciutadanes es veuen, moltes vegades, menystinguts. Treballem per aconseguir un futur més igualitari per a elles des de molts camps: a través de la formació i la capacitación de dones, a través de l’educació a les escoles, oferint una sanitat especializada, així com lluitant contra la Mutilació Genital Femenina que, a Guinea Bissau, afecta a més del 50% de les nenes i dones, malgrat estar prohibida. Però sempre, escoltant les seres necessitats i fent-les participar en els nostres projectes.

a a

Desenvolupament

Treballem per aconseguir que les comunitats més desafavorides de Guinea Bissau tinguin una
oportunitat per sortir de la situació de pobresa extrema en què es troben. I ho fem a través de projectes que permetin capacitar els col·lectius més febles: les dones i els infants. Així com creant projectes que permetin un desenvolupament sostenible de tota la comunitat.

Sostenibilitat

Sostenibilitat significa capacitat per explotar els teus recursos naturals, de forma controlada i que això permeti la regeneració d’aquests. Creiem que els beneficis d’aquesta explotació han de recaure sobre els propis habitants del país. Hem començat a donar exemple en els nostres projectes, utilitzant energies alternatives, com ara la solar, fent un ús racional del recuros naturals o fomentat actituds sostenibles com l’agricultura ecològica.

a a

Esports i temps d'oci

AMIC fa especial atenció a l’esport i al temps de lleure a través dels quals els infants guineans
aprenen valors com la companyonia, la solidaritat, la igualtat entre persones, el treball en equip, etc. A més de ser una eina per dibuixar un somriure al rostre d’alguns menuts que pateixen una infància molt dura, gaudir de l’esport i el seu temps d’oci, també millora la seva capacitat per fugir de l’exclusió social.

a a

Educació pel Desenvolupament

La nostra tasca comença aquí, en el nostre país. Cal donar a conèixer una realitat que aquí ens sembla molt llunyana. No tan sols quan es produeixen catàstrofes o conflictes puntuals, sinó també com subsisteixen milers de famílies que viuen amb menys d’un euro al dia, sense cap mena de servei dels que nosaltres considerem bàsics. A través d’exposicions, xerrades, contes, jocs i altres actes volem acostar aquesta realitat que afecta sobretot als infants, per tal d’anar fent a poc a poc un món més just i solidari.

Vols apadrinar?

On treballem

Treballar a Guinea Bissau

Voluntaris

Colabora AMIC

Fes la teva donació