fbpx
[vc_empty_space height="-5px"]
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem. [vc_empty_space height="10px"]
[vc_empty_space height="20px"]

Casa Emanuel

Amic ONG / Casa Emanuel

 Casa Emanuel (ASOCE) és una associació sense ànim de lucre ubicada en el barri d’Hàfia (Bissau) que va néixer el 1995 com un orfanat (residència per a nens i nenes orfes, abandonats, maltractats, amb discapacitats o amb HIV), però amb el temps ha anat creixent i desenvolupant projectes que sobrepassen els murs de la casa d’acollida i que s’extenen cap a tota la comunitat d’Hàfia (un dels barris més pobres de la capital) i a la regió de Biombo.

En més de 25 anys de treball continuat, han aconseguit portar a terme una sèrie de projectes destinats, principalment, als més febles, als infants i les dones en risc d’exclusió social. Tots aquests projectes han estat fruit de l’observació, de l’estudi de les necessitats sobre el terreny i de la participació activa dels seus beneficiaris. Les seves accions s’han centrat en cobrir les necessitats tant educatives, sanitàries, d’alimentació o de desenvolupament econòmic de tota una comunitat.

La implantació d’ASOCE en el barri d’Hàfia ha estat una carrera de fons, ja que és una entitat a càrrec de dues dones en un barri regit per un consell d’homes, però a poc a poc, el treball ben fet i l’obertura al barri dels projectes de Casa Emanuel han permès a aquesta associació entrar en el consell del barri, des d’on està realitzant una tasca que beneficia a tota la comunitat. A més, també treballen a Bisselanca (Biombo) on porten a terme una tasca important que pretén involucrar a la comunitat en projectes educatius, d’acollida, sanitaris, però, sobretot, de desenvolupament sostenible de la zona.

Des de la creació d’AMIC, Casa Emanuel ha estat la nostra contrapart o soci local. Ha estat un camí que seguim recorrent plegats des de fa dues dècades gràcies a la bona entesa entre entitats, a la transparència a l’hora de gestionar projectes, al seu profund coneixement del país i de la seva capacitat de recollir les necessitats de tota una comunitat.

Isabel Johanning i Eugènia Castro són les directores i fundadores de Casa Emanuel.

Eugenia Castro i Isabel Johanning fundadores i ànimes de Casa Emanuel

Vols apadrinar?

On treballem