fbpx
[vc_empty_space height="-5px"]
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem. [vc_empty_space height="10px"]
[vc_empty_space height="20px"]

Blog

Amic ONG / Desenvolupament  / Ampliació de l’Escola Innova

Ampliació de l’Escola Innova

El nou edifici de l’Escola Innova ja és una realitat. Ara treballem per a poder obrir les portes del nou curs 2024-25, el mes de setembre. L’objectiu continua sent el mateix que ens va portar a obrir les portes el 2019 de la primera Escola Internacional Innova, oferir als infants més vulnerables de la comunitat de Bissalanca (Guinea Bissau) una educació de qualitat accessible.

L’Escola Innova

L’Escola Innova va obrir les portes en 2019, acollint a 46 nens d’entre 6-8 anys de les famílies més desfavorides de la comunitat. Avui dia, un total de 173 alumnes estan escolaritzats en cursos que van des de primer fins a sisè de primària.

Ampliació i resultats

A causa de la gran demanda de nous estudiants, el desembre de 2020 vam comprar un terreny de 2.400 metres quadrats, el qual està situat a 700 metres de l’antiga escola. Les obres van començar el gener de 2021, primerament amb la tanca perimetral i les seves portes i seguint per la font d’aigua i el contenidor (el qual avui dia s’utilitza de magatzem).

Posteriorment, va començar la construcció de la Nova Escola Innova, la qual té 432 metres quadrats distribuïts en dues plantes. Des de les primeres etapes de planificació fins a la culminació de la construcció, cada detall de la Nova Escola Innova ha estat acuradament considerat per a garantir un entorn inclusiu per a tots.

Planta baixa

En la planta baixa, podem trobar dues aules, cadascuna d’elles mesura aproximadament 50 metres quadrats i té capacitat per a uns 25 alumnes. D’altra banda, també té una cuina/laboratori en la qual es farà tant el menjar dels nens com experiments científics aplicats als conceptes que estan estudiant en classe. Estem especialment orgullosos de tenir un laboratori, perquè són pocs els centres en aquesta comunitat que tenen un i fins i tot, a vegades, les escoles de més alt prestigi manquen d’un.

Continuant amb la planta baixa, trobem un menjador que, encara que actualment té les taules al descobert, estem en procés de construcció per a ensostrar la zona i que així els nens estiguin coberts. Al pati, hi trobarem la pista esportiva, on els més petits, a través de jocs, aprendran valors tan importants com l’esforç, el respecte i el treball en equip, i el djemberem (lloc de reunió dels alumnes). En el pati també tenim un pou el qual subministra aigua a tota l’escola.

Per a acabar amb aquesta planta, trobem la zona del bany. Aquesta té 5 lavabos, 1 d’ells (el de professors) té un plat de dutxa. Molta gent no té aigua corrent a casa i necessita caminar molts quilòmetres fins a arribar a l’escola, és per això que, tot aquell que ho desitgi, sigui alumne o professor, podrà dutxar-se en aquests banys.

Primera planta

Pujant per les escales, accedim a la primera planta. Podrem veure que les escales es troben ensostrades per a evitar que els alumnes i professors es mullin durant l’època de pluja i, sota aquestes, es troba el magatzem. D’altra banda, el sòl de tota l’escola és antilliscant per a evitar possibles accidents.

Les vistes des de la segona planta són impressionants: podem veure part de Bissau, Bissalanca i el seu aeroport. La tanca d’aquesta primera planta és molt alta per a evitar accidents amb els més petits. Continuant amb el recorregut natural,  trobem la secretaria i direcció de l’escola, des d’on es coordinarà tot el centre.

Prosseguint, trobem les 2 aules restants, igual de grans que les de la planta inferior i obertes per tots els costats possibles per a oferir una bona ventilació i, acabant el recorregut, la sala polivalent. Aquesta sala, de 70 metres quadrats, està pensada per a realitzar activitats grupals amb l’alumnat i l’alfabetització de dones a les tardes (tasca que s’està realitzant actualment en l’altra escola), encara que també es convertirà en biblioteca.

El futur

Encara manquem de mobiliari i falten petites reformes esmentades anteriorment, però el nostre compromís no s’atura en la construcció de l’escola. També ens dediquem a capacitar als nostres mestres, assegurant que tinguin les habilitats i el coneixement necessari per a conduir als nostres estudiants cap a un futur brillant i ple de possibilitats.

La nostra idea és obrir les portes d’aquesta nova escola al setembre per així poder distribuir als alumnes: mentre que a l’Escola Innova anirien els nens de p5 a cinquè, a la Nova Escola Innova hi anirien els nens de sisè a novè curs.

Aquest projecte representa un somni fet realitat gràcies a l’Associació Casa Emanuel, la Fundació Dr. Ivan Mañero i el suport inavaluable dels nostres padrins i padrines.