fbpx
[vc_empty_space height="-5px"]
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem. [vc_empty_space height="10px"]
[vc_empty_space height="20px"]

Blog

Amic ONG / General  / Paulina de Guinea Bissau recuperarà la mobilitat del seu peu

Paulina de Guinea Bissau recuperarà la mobilitat del seu peu

El passat 19 de febrer es portava a terme, a IM CLINIC, l’última intervenció per tornar a Paulina, una nena de Guinea Bissau, la mobilitat i funcionalitat dels seu peu dret. Aquesta acció mèdica permetrà a la nena tornar a caminar amb normalitat i li oferirà un futur millor en el seu país d’origen.

Paulina és una nena de 7 anys nascuda a Guinea Bissau on viu juntament amb la seva germana Paula. La seva mare va morir en el part i el seu pare va decidir entregar a les nenes a l’orfenat Casa Emanuel als pocs dies del seu naixement davant la impossibilitat de fer-se càrrec d’elles.

Al desembre de 2015, quan Paulina tenia 3 anys, va patir algun tipus d’infecció o dolència no diagnosticada que va tenir com a conseqüència que el seu peu dret començarà a retreure`s. Amb el temps la situació va empitjorar, dons la lesió també era neurològica i va afectar a tota la part dreta del seu cos. A Guinea Bissau, com en molts altres països en vies de desenvolupament, una discapacitat com aquesta condemnaria a la nena a una vida encara més difícil de la que ja te.

Al 2016, un equip mèdic de la Fundació Dr. Ivan Mañero, desplaçat a Guinea Bissau en una de les seves expedicions, va valorar a la nena i va concloure que una cirurgia relativament senzilla en en nostre país podria canviar completament el futur de Paulina i la seva qualitat de vida.

L’ONG AMIC en col·laboració amb la Fundació DrIM inicia llavors els tràmits legals necessaris, tant en el nostre país com a Guinea Bissau, perquè Paulina pugui rebre el tractament. Però per aconseguir el trasllat es requereix del consentiment del pare que, encara que va abandonar a la nena, conserva la seva pàtria potestat. Aquesta va ser una difícil tasca per els membres de l’ONG, ja que el pare no tenia ni residencia ni treball fitxa. Després de mes d’un any de entrebancs, s’aconsegueix localitzar al pare i fer tota la tramitació legal perquè Paulina viatgi a Espanya.

Paulina va arribar a Barcelona el 11 de maig del 2018 i el 16 de maig la Dra. Anna Ey, traumatòloga i Marta Vinyals, del seu equip, realitzaren una cirurgia per principalment, alliberar els tendons del seu peu dret i evitar que la retracció dels seu peu anés a més. Aquesta primera cirurgia es va portar a terme a la Clínica Diagonal. Tres setmanes després, havia empitjorat considerablement des de llavors. Aleshores es va decidir realitzar una tractament durant uns mesos, per acabar-ho amb aquesta nova cirurgia que es va portar a terme amb èxit a IM CLINIC, el passat 19 de febrer.

Aquesta nova cirurgia, portada a terme també per la Dra. Ey i el seu equip en les instal·lacions d’IM CLINIC ha consistit en una transposició tendinosa que permetrà a Paulina portar una vida normal juntament amb la seva germana amb la que tornarà a l’abril. A més, el Dr. Mañero va aprofitar la cirurgia per operar a la nena d’una hernia umbilical important que podia portar-li problemes seriosos de salut en el futur.

Aquest projecte és el resultat de la suma de persones i empreses que, gràcies a la seva solidaritat i recolzament, han aconseguit que Paulina recuperi la seva salut. Tant la Fundació Dr. Ivan Mañero com l’ONG AMIC agraeix a la Dra, Anna Ey, a Marta Vinyals, a IM CLINIC i Clínica Diagonal i els seus respectius equips mèdics i sanitaris, així com a la Mútua General de Catalunya per oferir a Paulina el seu recolzament, el seu amor i els seus serveis de manera altruista.