fbpx
[vc_empty_space height="-5px"]
Alienum phaedrum torquatos nec eu, vis detraxit periculis ex, nihil expetendis in mei. Mei an pericula euripidis, hinc partem. [vc_empty_space height="10px"]
[vc_empty_space height="20px"]

Blog

Amic ONG / General  / La Fundació Dr. Ivan Mañero i l’ONG AMIC va organizar el VII Sopar Benéfic per instaurar nous projectes sanitaris a Guinea Bissau

La Fundació Dr. Ivan Mañero i l’ONG AMIC va organizar el VII Sopar Benéfic per instaurar nous projectes sanitaris a Guinea Bissau

La Fundació Dr. Ivan Mañero i l’ONG AMIC organitzen el VII Sopar Benèfic per instaurar nous projectes sanitaris a Guinea Bissau

El passat dijous 3 de Novembre, a les 20.30 hores es va celebrar en el Qgat Restaurant&Events el VII Sopar Benèfic “Salut: Questió de Vida”. Gràcies al recolzament i solidaritat d’aproximadament 400 assistents, la Fundació Dr. Ivan Mañero i l’ONG AMIC van aconseguir recaptar 23.500€ que aniran destinats íntegrament als projectes sanitaris que desenvolupen conjuntament a Guinea Bissau. Aquest any l’objectiu de la gala ha sigut apostar per la millora de la sanitat materno-infantil a Guinea Bissau amb la posada en marxa de diverses accions; creació d’un segon quiròfan, dotació de material en el Centre Mèdic Emanuel, ampliació del lloc de salut de Biombo, formació en la prevenció de riscos i salubritat de les llars, etc.

Durant el sopar, el Dr. Ivan Mañero va posar marc al lema de la gala explicant les histories reals dels nens de Guinea Bissau, amb les que va recalcar la importància d’aquest projectes “Guinea Bissau te un dels índex de mortalitat infantil i maternal més alts del mon. Patir una malaltia com una diarrea , una malària o una infecció respiratòria, totes elles curables i prevenibles, pot significar la mort d’un nen. A tot això li sumem l’alt índex de nens cremats per accidents domèstics, per la falta d’electricitat. Molts d’aquests petits no han tingut cap tipus d’atenció sanitària, ni tan sols un calmant per cremades de més de la mitat del seu cos”. També va agrair als assistents “Vull agrair la vostra presencia aquesta nit i totes les aportacions rebudes a dia d’avui. Gràcies a vosaltres podrem portar a terme tots els projectes sanitaris per millorar els indicadors de salut materno-infantil de Guinea Bissau.”

Per la seva part Ruth Mañero, directora de la Fundació, va mostrar els objectius aconseguits gràcies a l’últim sopar benèfic “Un llapis no escriu sense una mà” dedicats als projectes educatius a Guinea Bissau “hem treballat per posar unes bases fermes en l’educació de uns nens que ho tenien molt difícil, tant per l’entorn d’extrema pobresa en el que viuen com per les seves capacitats. Amb aquests projectes els ajudem a construir-se un futur més esperançador”.

Vicky Martín Berrocal, madrina d’honor de la campanya va explicar que “Quan em vaig reunir amb Ivan vaig tenir clar que volia comprometrem amb la Fundació. Ell parla des de la veritat, des de la generositat que demostra amb les seves accions. El sopar d’aquesta nit només és l’inici d’aquesta aventura, de la nostra col·laboració`”.

Diversos rostres coneguts de l’àmbit de la cultura, l’esport, la política i el mon empresarial van recolzar aquesta iniciativa solidaria. Entre ells destaquen la presentadora Lara Dibildos, acompanyada per la seva parella Pablo Marqués, les models Elsa Anka i Mireia Canalda, que va arribar junt amb la seva parella Felipe López, les cantants Gisela Lladó i Beth Rodergas, el Senador Josep Maldonado, els futbolistes Javi López i Diego López del RCD Espanyol, i el tenista Marcel Granollers.

La sorpresa de la nit la va donar Mar Flores, madrina de la Fundació Dr. Ivan Mañero en 2014, que degut als seus múltiples compromisos professionals no va poder confirmar la seva assistència. Però a última hora va acudir al sopar demostrant una vegada més el seu compromís continuat i va explicar “Estic molt feliç d’haver pogut assistir, un any més, a aquest sopar solidari per recolzar el treball tan important que la Fundació realitza a Guinea Bissau. És gratificant comprovar els avenços que any rere any aconsegueixen per ajudar a cents de nens a sobreviure. Espero seguir contribuint i formant part d’aquesta gran iniciativa solidaria”.

Durant la gala, també es va reconèixer la solidaritat del corredor amateur Alfredo Corralero, que va portar a terme el repte esportiu “3.600km solidaris” amb el que es va aconseguir posar en marxa un centre de salut a Biombo (Guinea Bissau) i es va entregar el VII Premi al Voluntariat, que aquesta any ha recaigut sobre la infermera Joana Segú per la seva entrega en els projectes sanitaris de la Fundació Dr. Ivan Mañero.